Tuesday, January 24, 2006

Asterisk yang tuuttt..

Hari ni aku berdepan lagi dengan satu masalah baru. Komputer yang dibeli tu tak boleh installcentOS.Membuatkan aku mengahdap satu lagi dilema dalam dunia asterisk.Apa la susah sangatnak install menatang ni sedangkan sebelum ini kalau nak masukkan cenOS senang je. Ini tidak,cd error la pulak error message yang keluar.Sah sah dah masa aku scan cd tu suma content dia ok.Memang memeningkan kepala..

Kerunsingan aku semakin bertambah bila dateline untuk PMS semakin dekat . Installation untuk QuadOnesistem perlu disettlekan sebelum 31/1/2006. Tapi asyik kena delay je bila nak pergi test. Dah la kena buat waktu malam je.Lepas tu asyik hari ni tak bleh, esok boleh,eh lusa la hari ni ada hal...arkghhhhhh..

Mujurlah autosurf aku memberikan feedback yang memberangsangkan setakat ni. Long live 12dailypro.com, isurf2.ker-plunk.com..Bagi baikkk punya supaya aku boleh simpan duit cepat sikit untuk kahwin nanti..

Friday, January 13, 2006

Aku Yang Basah

Aku yang basah
Dalam kebasahan..
Menjalar dalam diriku, mencari cari..
Di mana airnya untuk kuteguk..
Bagi menghilangkan dahagaku ini..


Dalam kebasahan..
Aku mencari dimana kunci dirinya..
Untuk kubukakan segala pintu resah..
Yang terkunci dalam jiwa kosongnya..

Dalam kebasahan..
Pencarianku terhenti dalam rintikan hujan..
Menghanyutkan kunci keresahan..
Dalam deras aliran airnya..

Dalam kebasahan..
Aku merintih..
Aku menangis..
Bersama aliran hujan yang membasahkan..
Diriku yang sudah basah..